MSC BELLISSIMA DECORATIONMSC BELLISSIMA BAZENMSC BELLISSIMA RESTORANMSC BELLISIMA SADRŽAJI ZA DJECUMSC DEKORACIJEMSC HRANAMSC KABINAMSC SEASIDE

Poštovani ljubitelji krstarenja,u nastavku Vam donosimo niz informacija koje će Vam pomoći kod planiranja, organiziranja te samog toka Vašeg putovanja iz snova.

ZAŠTO KRSTARENJE

Jednostavno, jer je to najbolji način putovanja, gdje je moguće naći za svakoga po nešto. Današnji brodovi za krstarenja su izuzetno moderni i inovativni te nude aktivnosti koje se mogu pronaći u najboljim turističkim resortima na kopnu. Bogati sadržaji za sve generacije, uključujući razne sadržaje za djecu, disco klubove za tinejdžere, wellnes centre i fitness za odrasle, bazene, pozorišne predstave, večernje zabave te mnogi drugi, garantuju Vam nezaboravno putovanje i divne uspomene. O vrhunskoj hrani da i ne govorimo. Pored toga ovi putujući hoteli Vas vode do nekih od najljepših destinacija na svijetu. Odabirom krstarenja u mogućnosti ste u jednoj sedmici posjetiti nekoliko različitih mjesta i to na veoma jednostavan način, bez svakodnevnog pakiranja i napornog putovanja, a uz to  i po pristupačnim cijenama.

ODABIR KRSTARENJA

Krstarenja su danas na raspolaganju po cijelom svijetu. Možete posjetiti više od 300 destinacija, neke u najljepšim dijelovima svijeta. Od istinske ljepote Aljaske i Kanade do očaravajućih evropskih gradova i Bliskog istoka. Naše osoblje stoji Vam na  raspolaganju i pružit će svu potrebnu pomoć pri izboru Vašeg krstarenja iz snova. U svakom slučaju, koji god izbor napravili garantujemo Vam nezaboravno putovanje.

MSC DIVINA- BROD
MSC CRUISE SHIP

CIJENA KRSTARENJA

Krstarenja koja imamo u ponudi nude uistinu prilagođene doživljaje osmišljene da zadovolje svaku Vašu potrebu po cijenama prihvatljivim za sve. Dajemo najbolji omjer cijene i kvalitete. Djeca do 13 godina krstare besplatno, a djeca od 12 do 17 godina koja dijele kabinu s roditeljima ne plaćaju cijenu krstarenja u niskoj i srednjoj sezoni, već samo u visokoj sezoni.

  • Cijena krstarenja uključuje: smještaj u kabini uključujući krstarenje prema programu, hranu-u glavnom restoranu se poslužuje  5 obroka dnevno, brodske aktivnosti uključujući kvizeve, umjetničke časove i hobije, dječije klubove sa izvanrednim programom aktivnosti i usluga za djecu, cjelodnevnu poslugu u sobu, fitness centar, biblioteku i sobu za kartanje, noćne klubove i diskoteke, predstave u broadwayskom stilu.

  • Cijena ne uključuje: izlete, MSC Aurea Spa masaže, spa i tretmani ljepote, internet cafe, časove vježbanja i ličnog fitness trenera, -all inclusive pića, brodsku uslužnu taksu.

PLAĆANJE NA BRODU

Plaćanja na brodu obavljaju se brodskom karticom. Za aktiviranje kupnje s brodskom karticom potrebno je da istu povežete sa svojom debitnom ili kreditnom karticom na jednom od uređaja na brodu (Cruise card Activation Points, kod kreditne kartice biti će zatražena početna autorizacija od €250). Registracija se može obaviti u bilo koje vrijeme od trenutka ukrcaja do 23:00 sata sljedećeg dana. Ukoliko ne želite izvršiti plaćanja na brodu svojom bankovnom karticom, jednostavno položite gotovinu na recepciji broda. Završni račun možete podmiriti kreditnom karticom, debitnom ili prepaid karticom i gotovinom. U slučaju plaćanja gotovinom ukoliko je depozit veći od brodske potrošnje razlika će Vam biti vraćena u gotovini, prije iskrcaja, u brodskoj valuti.

KABINE I USLUGE U KABINI

MSC Cruises nudi 5 vrsta kabina sa 3 vrste doživljaja : Bella, Fantastica i Aurea.

„Bella“doživljaj

Bella doživljajkao najpovoljniji aranžman uključuje buffet restoran otvoren 20 sati dnevno (gurmanski jelovnik u svakom trenutku dana), pozorišne predstave u broadwayskom stilu, bazen, sportske sadržaje na otvorenom (staza za trčanje, košarka…), vrhunski opremljenu fitness dvoranu s panoramskim pogledom, zabavne aktivnosti za odrasle, dojenčad i djecu.

Fantastica“ doživljaj

Ovaj doživljajobuhvata cjelodnevnu poslugu u kabinu (besplatna dostava), doručak poslužen u kabini, 50% popusta na sve časove fitnessa (primjerice jogu) i ličnog trenera, rekreativne aktivnosti za djecu: igre kroz koje se uči strani jezik i Doremi Chef kulinarske lekcije s brodskim osobljem, besplatan ulaz u 5 različitih klubova za djecu i odrasle.

„Aurea“ doživljaj

U Aurea doživljajuključena je 24-satna neograničena količina pića za vrijeme obroka, besplatan pristup ekskluzivnoj palubi za sunčanje za uživanje u suncu i potpunom miru, Wellness paket, sadržaji za opuštanje u svakoj kabini, prioritetni ukrcaj i dostava prtljage (samo na dan ukrcaja).

DNEVNI PROGRAM

Svake večeri se po kabinama dijeli detaljan program aktivnosti i zabavnih događaja. Daily Specials, koji se, također, dostavlja u Vašu kabinu, služi kao vodič za shopping na brodu s istaknutim posebnim ponudama i promocijama koje će biti aktualne sljedeći dan.

ZABAVA NA BRODU

Svaki trenutak krstarenja donosi nešto drugačije što će doprinijeti Vašem nezaboravnom putovanju. Tokom cijelog dana na brodu se odvijaju mnoge aktivnosti uključujući: zabavne igre u timovima, kulinarske izazove, fitness, sportske turnire, časove plesa, kreativne radionice, igre uz bazen i mnoge druge. Uvečer imate mogućnost izbora barova po želji, muzike, pozorišnih predstava, kockarnice do kasno u noć. Izbor je na Vama !I za djecu krstarenje pruža mnoštvo aktivnosti  koje uključuju: mini klub, junior klub, aktivnosti s igračkama, lego aktivnosti, a sve to popraćeno dječijim jelovnicima i zabavnim ručkovima i večerama. Tinejdžerima su dostupni primjereni klubovi, društvene računalne igre, sportske igre i turniri i još mnogo dobre zabave.

USLUGE NA BRODU

Na putujućim gradovima, kako se često kruzeri nazivaju imate priliku uživati u mnogobrojnim uslugama, a neke od njih su : shopping, recepcija s osobljem tokom 24 sata, usluge fotografisanja i snimanja, internet, pranje odjeće, ležaljke na brodu i peškiri za kupanje te poštanske usluge.

SPORTSKI CENTAR

Putovanje s MSC Krstarenjima daje Vam slobodno vrijeme i sadržaje za postizanje ličnih fitness ciljeva uz bogat izbor sportskih terena i moderni sportski centars nenadmašnim pogledom. Uživajte u panorami, izgorite kalorije i ostanite u formi !

SPA I FITNES

Jedinstveno na MSC Krstarenjima, luksuzni MSC Aurea Spa nudi Vam oazu smirenosti na brodu, mjesto gdje se možete u potpunosti razmaziti izvanrednim izborom revitalizirajućih zdravstvenih kao i tretmana ljepote, uključujući aromaterapiju i balinežanske masaže, sve što Vam je potrebno kako biste se kući vratili smireni, podmlađeni i puni životnog elana. Svi spa tretmani koji nisu uključeni u odabrani aranžman krstarenja se iskazuju na završnom brodskom računu.

IZLETI

MSC Cruises nudi nevjerojatan izbor izleta dizajniranih tako da odgovaraju svakom ukusu, pružajući Vam slobodu za iskorištavanjem svakog trenutka na obali. Sve ture su pažljivo isplanirane od strane najboljih stručnjaka. Izleti nisu obavezni i dodatno se naplaćuju. Izleti se mogu mijenjati do 48 sati prije dana izvođenja tog izleta. Svaka razlika u cijeni automatski će se zabilježiti na Vašem brodskom računu. To se ne odnosi na izlete koji uključuju let, vožnju vozom, posebne događaje, boravak na kopnu, boravak u hotelu te privatne aranžmane.

 

MSC CRUISE ENTERIJER
MSC KRSTARENJA

OBROCI I RESTORANI

Tokom krstarenja u prilici ste uživati u slasnim zalogajima vrhunskih šefova kuhinje uz mogućnost izbora restorana i hrane u skladu sa odabranim aranžmanom. I za djecu su predviđeni ukusni i prilagođeni obroci. Na izboru su im jelovnici mediteranske i internacionalne kuhinje, posebna gastronomska ponuda samo za njih te mogućnost zabave za vrijeme obroka. Pored objeda u restoranima dostupna je i cjelodnevna posluga u kabinu (za određene doživljaje) uključujući dostavu potpunih obroka bilo koje kombinacije predjela, juha, sendviča, salata, deserta, grickalica, voća kao i nezamjenjivu italijansku pizzu te bogat izbor osvježavajućih pića. Obroci u restoranima se poslužuju u sljedećim tipovima restorana zavisno od izabranog doživljaja:

Glavni restorani

Objed u glavnim restoranima brodova uistinu je veličanstveno iskustvo, od pomičnog velikog stubišta do nadahnjujućeg dekora, od dizajnerskih stolnjaka do besprijekorno brze i uslužne posluge za stolom. No, ono što čini iskustvo tako nezaboravnim jeste kvaliteta i raznolikost izbora raznih dnevnih jelovnika koji nude izvanredan izbor mediteranskih i međunarodnih specijaliteta. Restorani su otvoreni u periodu doručka, ručka i večere . U mogućnosti ste birati između nekoliko vrsta jelovnika počev od jela glavnih kuhara, gurmanskih međunarodnih jelovnika, jelovnika prilagođenih bez glutena kao i onih za vegetarijance (ovisno o vrsti broda kojim se krstari). Pored toga u ponudi su i brzi ručkovi, ukusno zdravi jelovnici te košer pripremljeni obroci. U sklopu glavnih restorana za djecu je predviđena  Happy Dinners– večera s porodicom uz izbor iz posebnog dječijeg jelovnika.

Buffet restorani

U ovim restoranima ulaz je slobodan tokom cijelog dana, od doručka pa do kasnih noćnih sati. Na raspolaganju je 20 sati dnevno i poslužuje se 5 obroka: doručak, ručak, poslijepodnevni, večernji i kasnonoćni objed. Lijepo uređeni i ugodni buffet restorani pružaju Vam izuzetan užitak mediteranske hrane s „otvorenom kuhinjom” gdje imate priliku gledati kuhare broda kako pripremaju svježu tjesteninu, pizze, hljeb i desertedok pretražujete kornere i kutke koji poslužuju raznoliku ponudu hrane i pića za sve ukuse. Za djecu je osmišljena  Fun Time Dinners– večera s animatorskim timom svaki dan plus izvanredne tematske zabave. Neka se Vaša djeca zabavljaju dok uživate u posebnim trenucima samo za sebe! Za tinejdžere je dostupna Generation Dinners– tinejdžerska večera s animatorskim osobljem svaki dan.

Specijalizirani restorani

U zavisnosti od broda kojim krstarite te aranžmana koji ste odabrali u prilici ste odabrati i neki od specijaliziranih restorana te uživati u teksaškim, italijanskim, kineskim, japanskim, tajlandskim i drugim specijalitetima kao i u pogodnostima i vrhunskom ugođaju kojeg pruža sportski i sushi bar, disco restoran i drugi.

BAROVI I PIĆA

Pored bogatog izbora hrane na brodu možete uživati i u mnogim vrstama pića uključujući internacionalna vina, klasične i internacionalne koktele, piva, zdrave voćne smoothie, gurmanske kafe i čokoladne poslastice . U prilici ste izabrati neki od dodatnih paketa pića te Vaše putovanje dodatno obogatiti.

SIGURNOST NA BRODU

Krstarenje nije samo luksuzan i opuštajući način putovanja svijetom, već je i jedan od najsigurnijih. To je zato što svaki brod mora biti izgrađen, opremljen i upravljan u skladu sa strogim zahtjevima internacionalnog pomorskog sporazuma poznatog kao Safety of Life at Sea Convention(SOLAS), razvijenog od strane Međunarodne pomorske organizacije, UN-ove agencije odgovorne za pomorski prijevoz.

NAPON

Napon na svim brodovima je 110/220 V. Putnici mogu zatražiti električne adaptere za utičnice u uredu za informacije. Uređaji koji stvaraju toplinu (kao što su električni čajnik, grijač bočica za bebe, električna deka itd.) nisu dozvoljeni na brodu.

VALUTA NA BRODU

Na krstarenjima Mediteranom, sjevernom Evropom, Antilima, Dubaijem, Emiratima i Omanom kao i MSC Grand Voyages krstarenjima s polaskom iz Evrope, važeća valuta na brodu je euro (€). Na krstarenjima Karibima, Južnom Amerikom i južnom Afrikom, kao i MSC Grand Voyages krstarenjima do Evrope važeća valuta na brodu je američki dolar ($).

BRODSKA USLUŽNA TAKSA

Za vrijeme krstarenja po cijelom ćete brodu susretati vrijedno osoblje koje će Vam pružati izvanrednu uslugu. Podršku im daje jednako veliki broj zaposlenika i posade koji marljivo radi iza kulisa, kako bi svaki trenutak Vašeg putovanja bio užitak. MSC Cruises će iz praktičnih razloga automatski dodati dnevnu taksu za navedene usluge Vašem računu, na temelju programa putovanja koji ste odabrali i broja dana tokom kojih su usluge stvarno i pružene. Brodska uslužna taksa se može platiti na način da se doda cijeni krstarenja za vrijeme rezervacije ili Vašem brodskom računu na kraju krstarenja. Direkno davanje napojnica članovima posade se ne preporučuje. Taksa od 15% za barske usluge automatski se dodaje svim plaćanjima.

JEZICI KOJIMA SE GOVORI NA BRODU

Na brodu se govori šest glavnih jezika: engleski, talijanski, njemački, francuski, španjolski i brazilski portugalski. Odabir jezika određen je brojem putnika s navedenih govornih područja. Dnevne informacije dostavljene u kabinu i ostali materijali dostupni su u 6 gore navedenih jezika. Jezici na kojima su pisani jelovnici ovise o programima putovanja, odnosno području svijeta gdje se brod nalazi.

 

MSC GRANDIOSA BAR
KRSTARENJE MORE FAMILY

PUŠENJE NA BRODU

U skladu s globalnim standardima nepušačka područja su brojnija od pušačkih i označena su znakovima, gdje su postavljene i pepeljare. Pušenje je strogo zabranjeno u kabinama (uključujući i elektroničke cigarete), na balkonu kabine ili na bilo kojem mjestu bez vidljivog znaka o dopuštenom pušenju i postavljenom pepeljarom.

KUĆNI LJUBIMCI NA BRODU

Životinjama nije dopušten ulazak i boravak na brodu, što se ne odnosi na pse vodiče. Mogućnost ukrcaja psa vodiča na brod predmet je potvrde od strane kompanije i takav zahtjev od putnika mora biti upućen za vrijeme rezervacije krstarenja.

TRUDNICE I DJECA

Obzirom na prirodu stanja trudnoće, na brod se ne mogu ukrcati žene koje bi do kraja krstarenja dosegle ili prešle 24.sedmicu trudnoće. Bez obzira na stadij trudnoće, uvijek je potrebno posavjetovati se s liječnikom o sposobnosti putovanja prije odlaska na krstarenje.Maloljetnici se mogu ukrcati na brod samo uz pratnju roditelja ili skrbnika ili bilo koje druge ovlaštene osobe. Ako putujete s djecom mlađom od 12 godina na ukrcaju ćete primiti ID narukvicu koju djeca moraju nositi na ruci tokom cijelog trajanja plovidbe.

POSEBNE POTREBE

Ukoliko imate bilo kakve posebne zahtjeve o tome nas trebate obavijestiti prilikom rezervacije, a najkasnije dva radna dana prije polaska. Na taj način Vam možemo osigurati najbolju moguću uslugu koja ovisi o opremi i sredstvima dostupnim na pojedinom brodu. Uz to potrebno je i da  popunite odgovarajući obrazac (Special Needs Form).

PUTNO OSIGURANJE

Preporučujemo Vam da zaključite policu putnog osiguranja koja Vas dovoljno pokriva od trenutka kada je krstarenje potvrđeno kao rezervisano do završetka istog. Paket putnog osiguranja bi trebao sadržavati sljedeće: osiguranje oštećene ili izgubljene prtljage, osiguranje od nezgode na putovanju, zdravstveno osiguranje na putovanju u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja.

IZMJENE I OTKAZI REZERVACIJE

Program krstarenja i aranžmani se određuju, ugovaraju i objavljuju znatno unaprijed. Zbog operativnih, komercijalnih ili sigurnosnih razloga, u rijetkim slučajevima može se pojaviti potreba za izmjenama, stoga brodari pridržavaju pravo na izmjenu objavljenog programa krstarenja u bilo kojem trenutku. Kompanija ima pravo u bilo kojem trenutku otkazati bilo koje krstarenje uz pismenu obavijest (kada god je to moguće) putniku. Vaše promjene u rezervaciji mogu biti zatražene nakon potvrde rezervacije do 61 ili 91 dan prije polaska broda, a podliježu naplati minimalne naknade u iznosu 50 € po osobi/promjeni. Ukoliko želite izvršiti otkaz rezervacije dužni ste nam isti uručiti pismenim putem. Potrebno je da vratite sve primljene putne karte i primljeni račun zajedno s obavijesti o otkazu putovanja/ rezervacije. Za pokriće gubitka pretrpljenog zbog otkaza rezervacije, kompanija će naplatiti takse utvrđene uvjetima prijevoza i rezervacije ili zadržati uplaćeni polog.

REKLAMACIJE

Ukoliko imate neke reklamaciju tokom krstarenja o njima trebate čim prije obavijestiti brodsko osoblje. Ako brodsko osoblje nije u mogućnosti riješiti problem, pismenu reklamaciju putnik će poslati kompaniji u roku unutar 20 dana od dana završetka krstarenja. Propust da se reklamacija podnese u naznačenom roku može negativno utjecati na sposobnost kompanije da reklamaciju riješi.

ZAŠTITA OKOLIŠA

Molimo Vas da ništa ne bacate u more te da zajedno s nama doprinesete očuvanju mora, morskog života i ekosistema.

Dragi naši putnici, nadamo se da ćete uživati na Vašem putovanju iz snova. GoBook tim Vam želi mnogo lijepih trenutaka na krstarenju, jer su uspomene na njih neprocjenjivo blago !

Čekamo Vas 100%