NAPULJ- DIREKTAN LET IZ SARAJEVA

Napulj – treći po veličini u Italiji sa oko 1 milion, a u širem području čak 4,2 miliona stanovnika i glavni grad pokrajine Campagna. Napulj inače zovu grad sunca i grad svjetlosti, rodni je grad čuvenog arhitekte Berninija, a
historijsko jezgro grada pod zaštitom je UNESCO-a. Pored službenog talijanskog jezika u gradu se govori i
tradicionalni napolitanski jezik . Napulj je vjerojatno „najtalijanski“ talijanski grad, najglasniji, najžustriji,
najtemperamentniji, najživlji… Zadnjih godina doživio je transformaciju i sada je jedan poseban talijanski grad, sa živahnim i prijateljskim stanovnicima. Pođite sa nama u Napulj prvim direktnim letom iz Sarajeva, posjetite historijski poznate Pompeje te romantični Sorrento, šarmantno ostrvo Capri, utočište rimskih imperatora, španskih Burbona i mnogih poznatih slikara, pisaca i ekscentrika…

NAPULJ-POMPEI-VEZUV-SORRENTO-POSITANO-AMALFI-RAVELLO-CAPRI

Termin putovanja: 30.10.2019.-03.11.2019.

Cijena putovanja: 799 KM (za rezervacije do 01.10.2019.). Cijena nakon 01.10.2019.godine iznosi 899 KM.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN, 30.10.2019. (SRIJEDA), SARAJEVO- NAPULJ

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu kod Centrotours šaltera u 7.30h. Let za Napulj u 9.00h. Slijetanje na aerodrom u Napulju oko 10.30h. Nakon carinske i pasoške kontrole slijedi panoramski obilazak grada:Teatro
di San Carlo – galerija Umberta I – Piazza Plebiscito – Castel Nuovo – Kraljevska palata.

Transfer do hotela. Smještaj u sobe.Slobodno poslijepodne za individualne programe. Naveče opcionalno odlazak javnim prijevozom na utakmicu italijanskog prvenstva Napoli – Atalanta! Povratak u hotel. Noćenje.

 

2. DAN, 31.10.2019. (ČETVRTAK), NAPULJ – VEZUV – POMPEI – NAPULJ
Doručak. Nakon doručka slijedi obilazak jednog od najčuvenijih arheoloških nalazišta na svijetu, ostacima drevnog rimskog grada kojeg je erupcija 79. godine nove ere uništila i prekrila doslovno metrima vulkanskog pepela- Pompeja. Slijedi obilazak Vezuva, jednog od najpoznatijih aktivnih vulkana. Po dolasku slijedi 20-minutna šetnja do kratera vulkana, koji se nalazi na 1.200m nadmorske visine.

 

3. DAN, 01.11.2019. (PETAK), NAPULJ – CAPRI – NAPULJ
Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni cjelodnevni izlet brodom na ostrvo Capri.  Najpopularnije ostrvo u Napuljskom zaljevu, poznato je po izuzetno blagoj klimi i bujnoj vegetaciji, privlačilo je posjetitelje stoljećima.Na ostrvu do kojeg se dolazi iz Napulja polusatnom vožnjom brodom obići ćemo mjesta Anacapri i Capri i uživati u slobodnom vremenu. Ne propustite! Povratak u Napulj. Noćenje.

4. DAN, 02.11.2019. (SUBOTA), NAPULJ – SORRENTO – POSITANO – AMALFI – RAVELLO –
NAPULJ
Nakon doručka slijedi cjelodnevni fakultativni izlet autobusom na Amalfijsku obalu – Amalfitanu, spektakularnu turističku destinaciju, smještenu na strmim obalama Tirenskog mora, od mjesta Positano do grada Salerna. Vožnja autobusom do Sorrenta i dalje do Positana. Kraće zaustavljanje za fotografiranje. Nastavak vožnje do grada Amalfija, najpoznatijeg mjesta na obali. Slobodno vrijeme za kafu i ručak. Putovanje nastavljamo usponom do mjesta Ravella, gradića smještenog na 350m nadmorske visine, s prelijepim pogledom na obalu. Razgledanje mjesta: katedrala, villa Rufolo iz 13. vijeka, auditorij Oscar Niemeyer..Povratak u Sorrento. Šetnja. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5. DAN, 03.11.2019. (NEDJELJA), NAPULJ – SARAJEVO
Doručak. Slobodno jutro za posljednje šetnje, obilaske i kupovinu. Opcionalno izlet u jedan od najboljih outlet centara u Napulju. Transfer na aerodrom u poslijepodnevnim satima. Let za Sarajevo u 19.00h sa dolaskom oko 20.30h. Kraj putovanja.

U cijenu je uključeno:
– Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Napulj – Sarajevo (20kg čekirani prtljag + 7kg ručni prtljag),
– Transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
– Smještaj u hotelu 3/4* (italijanska kategorizacija) u dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama s doručkom u
Napulju,
– Ulazne takse u gradove,
– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Italiji i kompletna organizacija putovanja

U cijenu nije uključeno:

– Aerodromske takse 150,00 KM,
– PZ osiguranje 10,00 KM,
– Fakultativni izleti (Vezuv i Pompeji 70,00 EUR, izlet na Amalfijsku obalu 50,00 EUR, izlet na Capri 70,00 EUR),
– Boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela (2,50 – 5,00 EUR po osobi po noćenju),
– Doplata za jednokrevetnu sobu 245,00 KM
– Ulaznice u objekte od interesa koje nisu navedene u programu.

Za sve dodatne informacije i rezervacije budite slobodni da nas kontaktirate.

Čekamo Vas 100%