AZURNA OBALA- NOVA GODINA 2020

Azurna obala – uvijek spominjana po svojoj ljepoti i nadaleko poznata po glamuroznosti, pruža se na preko 100 kilometara i obuhvata mjesta kao što su Monte Carlo, Nica, Cannes i Saint Tropez. U prošlosti inspiracija velikom broj umjetnika, a danas neizostavna destinacija za današnju bogatašku elitu.Budite i Vi dio svjetskog glamura koji će prve dane Nove Godine dočekati na najljepšoj obali na svijetu!


  1. DAN, 28.12.2019. (SUBOTA), SARAJEVO

Polazak sa odlaznih perona autobuske stanice Sarajevo u 17.00h. Vožnja luksuznim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo – Zagreb  – Ljubljana. Noćna vožnja prema Italiji sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

  1. DAN, 29.12.2019. (NEDJELJA), NICA/KAN

Dolazak u Italiju u jutarnjim satima, vožnja preko Italije do Azurne obale. Dolazak u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Pješačko razgledanje grada u pratnji vodiča: hotel Negresko, ruska crkva, bazilika Notre Dame, place Massena, Palais de Justice, Course Saleya, vidikovac Chateu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

  1. DAN, 30.12.2019. (PONEDJELJAK), NICA/KAN – SAINT TROPEZ – MONAKO – NICA/KAN

Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Sant Tropez i Monako. Obilazak Sant Tropeza, kosmopolitskog ljetovališta, mjesta gdje se okuplja svjetski džet set. Važi za popularnu i omiljenu turističku destinaciju među bogatim i slavnim filmskim zvijezdama, a ime koje se ne može odvojiti od Saint Tropeza je Brižit Bardo. Po svojim događajima mitsko mjesto u kome se prepliću sjaj šou biznisa, tradicija, glamura, kultura i umjetnosti. Obilazak luke sa brojnim kafićima i restoranima, te gradskog zvonika. Slobodno vrijeme. Povratak u Nicu. U večernjim satima dolazak u Kneževinu Monako. Razgledanje bajkovitog grada: PALATA GRIMALDIJEVIH, KATEDRALA, OKEANOGRAFSKI MUZEJ, STAZA FORMULE 1. Posjeta magičnom gradu kocke i obilazak čuvenog Casina uz šetnju prelijepim parkovima Monte Karla. Poslije obilaska male mondenske države povratak u Nicu. Noćenje.

  1. DAN, 31.12.2019. (UTORAK), NICA/KAN – GRASSE – CANNES – ANTIBES – NICA/KAN

Doručak. U 10.30h polazak na  fakultativni izlet Grasse-Cannes-Antibes. Prvo odlazimo  u fabriku parfema u Grasu. Mogućnost kupovine u jednoj od najpoznatijih tvornica parfema. Slijedi odlazak u Cannes, jedan od najpoznatijih turističkih središta u Francuskoj. Obilazak ovog poznatog festivalskog grada: Bulevar De la Croisette, festivalske palate – Bulevar slavnih, šetnja do starog grada s vidikovcem, sa kojeg se pruža predivan pogled na Cannes i Lerinske otoke. Slobodno vrijeme. Polazak za Antibes. Antibes je jedno od najšarmantnijih mjesta na Azurnoj obali. Grad opasan zidinama, krije veliki broj prelijepih trgova, ali i sjajnih muzeja od kojih je svakako najinteresantniji čuveni Pikasov muzej. Povratak u hotel u Nicu. Zajednički odlazak na doček Nove godine na trgu Massena! Povratak u hotel. Noćenje.

 

5. DAN, 01.01.2020. (SRIJEDA), NICA/KAN – MILANO – BIH

Nakon doručka check out iz hotela i polazak prema Milanu. Obilazak Milana u pratnji vodiča: Castello Sforzesco, porta Gariballdi, porta Nuova, porta Venezia, giardini Pubblici, via Dante, Teatro alla Scala, galeria Vittorio Emanuele II, Duomo, piazza del Duomo. Slobodno vrijeme u centru grada. Nastavak vožnje prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

6. DAN, 02.01.2020. (ČETVRTAK), BIH
Dolazak u Sarajevo u jutarnjim/podnevnim satima u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima.

U cijenu je uključeno:
– Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Nica -Sarajevo,
– 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Nici ili Kanu,

– Ulazne takse u gradove u Italiji i Francuskoj,
– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Francuskoj i Italiji i kompletna organizacija putovanja,
– Gratis posjeta Milanu.

Popusti:  Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM

CIJENA:  435,00 KM (FIRST MINUTE ponuda za uplate do 02.11)*
*Cijena nakon 02.11.2019. iznosi 465,00 KM

U cijenu nije uključeno:
– Fakultativni izleti (Nica 10,00 EUR, Grasse-Cannes-Antibes 25,00 EUR, Sant Tropez i Monako 35,00 EUR),
– PZ osiguranje 12,00 KM,

– Manipulativni troškovi 5,00 KM,
– Doplata za dodatno sjedište u autobusu 120,00 KM,

– Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,

– Eventualna boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela (1,00 – 3,00 EUR po osobi po noći),
– Doplata za jednokrevetnu sobu 160,00 KM.

 

 

Čekamo Vas 100%