ATINA- NOVA GODINA 2020

Atina je grad gdje se uspomene slavne prošlosti stapaju u savršen sklad s primamljivošću jednog od najkosmopolitskijih gradova Evrope, a ujedno i jedan od rijetkih gradova kojima urbanizacija nije uništila opušteni mediteranski šarm. U Grčkoj vrijeme ne vrijedi gotovo ništa pa tako između 5 i 50 minuta kao da nema nikakve razlike. Lokalni stanovnici uživaju u opuštenu načinu života pa i turiste često očekuje odgovori poput “ne znam”, “lako ćemo” ili “zašto se uzrujavaš – popij jedan frapée”. Iskoristite jedinstvenu priliku, pridružite nam se na putovanju u Atinu i obiđite grčku metropolu te dočekajte Novu godinu na nekom od trgova ovog prekrasnog antičkog grada!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 28.12.2019. (SUBOTA), SARAJEVO – NIŠ – ATINA  

Okupljanje putnika na Autobuskoj stanici u Sarajevu u 18.30h. Polazak iz Sarajeva u 19.00h. Putovanje preko Višegrada, Užica i Niša uz usputne pauze. Noćna vožnja. 

  1. DAN, 29.12.2019. (NEDJELJA), ATINA

Dolazak u Atinu u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima odlazak do centra grada, gradskim prijevozom ili pješice, u pratnji vodiča i upoznavanje sa centralnim dijelom grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN, 30.12.2019. (PONEDJELJAK), ATINA – SOUNION – ATINA  

Nakon doručka u slijedi fakultativna vožnja autobusom uz interesantnu i slikovitu atinsku rivijeru do rta Sounion – najjužniji dio kontinentalne Evrope, jedno od najposjećenijih mjesta u Grčkoj na kojem se nalazi hram posvećen Posejdonu, antičkom bogu mora (5. st. pne). Ostaci hrama su sa tri strane okruženi morem, a za sam lokalitet Grci kažu da ima najljepši zalazak sunca ikada viđen. Na Posejdonovom hramu, izgrađenom 450. godina p.n.e. sačuvano je 15 dorskih stubova, od ukupno 34, a na jednom od njih svoj je potpis uklesao čuveni engleski pjesnik Bajron. Slobodno vrijeme za razgledanje hrama. Nedaleko od hrama nalazi se i restoran te suvernirnica. Slobodno vrijeme za odmor i shopping. Slijedi povratak prema Atini uz panoramsko razgledanje Glifade – mondenskog predgrađa Atine, a potom i najveće grčke luke Pirej. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

4.DAN, 31.12.2019. (UTORAK), ATINA

Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak Atine u pratnji stručnog vodiča: Trgovi Omonija i Sintagma, Parlament, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsjednička palata sa predsjedničkom gardom – Evzoni,  Olimpijski stadion, Zeusov hram, džamija na trgu Monastiraki, Hadrijanova kapija, Akropolj. Slobodno vrijeme u centru grada. Povratak u hotel. Uvečer odlazak na doček Nove godine u centru grada ili u nekom od klubova ili diskoteka u gradu! Noćenje.

5.DAN, 01.01.2020. (SRIJEDA), GRČKA – MAKEDONIJA

Nakon doručka polazak za Sarajevo. Vožnja kroz Grčku i Makedoniju uz usputne pauze.

6.DAN, 02.01.2020. (ČETVRTAK)  MAKEDONIJA – SRBIJA – BOSNA I HERCEGOVINA

Noćna vožnja kroz Makedoniju i Srbiju prema BiH uz usputne pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima.

 

U cijenu je uključeno:
– Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Atina-Sarajevo,
– 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Atini,

– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Grčkoj i kompletna organizacija putovanja.

 Popusti:  Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.  

Za sve dodatnr informacije i rezervacije budite slobodni da nas kontaktirate.

U cijenu nije uključeno:
– Fakultativni izleti,

– PZ osiguranje 10,00 KM,

– Manipulativni troškovi 5,00 KM- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 120,00 KM,

– Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,

– Eventualnu boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela na licu mjesta,

– Doplata za jednokrevetnu sobu 140,00 KM.

Cijena: za uplate do 02.11.2019. 365 KM, nakon toga 395 KM.

Čekamo Vas 100%