Bez testa na COVID 19

Istanbul i Antalya

Efekti pandemije u turizmu

Covid 19 i pandemija korona virusa uveliko su poremetili oblast turizma. Mnogi letovi su otkazani, avio kompanije su bilježile veliki pad, a neke su čak dovedene do potpune propasti. Cijeneći da će navedena situacija potrajati još neko vrijeme, a da su putovanja važan segment kako u privatnom tako i poslovnom životu ljudi mnoge države su otvorile svoje granice, ali uz određene restrikcije. Tako se veoma često pri ulasku u neku od istih traže testovi na COVID 19, samoizolacija ili druge slične mjere. Ipak, neke su išle u drugom pravcu pa dozovolile turistima da posjete njihovu državu i pronađu odmor od cijele veoma teške situacije. U pitanju je Turska, a kao najpoželjnije destinacije, naravno, možemo navesti Istanbul i  Antalyu.

Vrijeme za predah

O ljepotama  Istanbula i Antalye je dosad već bilo govora. Mnogo je priča ispričano, mnogo je prirodnih ljepota i znamenitosti opisano. Sa svakom novom godinom bilježe veliki porast broja turista, ali i kvaliteta usluga koje pružaju. Kao što smo naveli iznad, i u jeku pandemije otvorili su svoja vrata za posjetioce i to bez ikakvih potrebnih testova na COVID 19. Složit ćete se da to predstavlja veliko olakšanje i brigu manje.

Povoljne avio karte

Pored povoljnih opcija smještaja povoljnim avio kartama za Tursku svjedočimo već neko vrijeme. Najpovoljnije možete naći na našoj platformi MyTrip.ba. Avio kompanije su letove prilagodile novonastaloj situaciji pa tako Pegasus leti petkom, subotom, ponedjeljkom i srijedom. Turskih Airlines letove ima svaki dan u sedmici prema određenoj satnici. Svakako, sve to ste u mogućnosti provjeriti kad budete pretraživali njihove letove na našoj stranici. Za odmor još uvijek nije kasno, za nove lijepe momente pogotovo nije.

It always seems impossible until it's done! 👒🧳✈️🥂🍫