Vodič-individualno putovanje u Istanbul

Zadnjih godina Istanbul se mnogo profilirao kao turistička destinacija. Rijetki su oni koji nisu poželjeli bar jednom posjetiti ga i doživjeti svu tu magiju koja se za njega veže. Najčešći način posjete Istanbulu ranijih godina bio je putem ponuđenih aranžmana turističkih agencija. Danas, sve više turista odlučuje se za samostalnu organizaciju putovanja. Iz razloga da Vam u tome pomognemo te predstavimo koliko jednostavno to može biti u nastavku Vam donosimo osnovne korake pri organizaciji individualnog putovanja u Istanbul.

Kupovina avio karte

Prvi korak u organizaciji bilo kojeg putovanja pa i ovog u Istanbul predstavlja kupovina avio karata. Najjednostavniji način za obaviti istu jeste putem naše platforme MyTrip.ba. O samom postupku kupovine avio karte već je bilo riječi: https://gotravel.ba/kako-kupiti-avio-kartu/ .

Nakon što ste kupili avio karte možemo krenuti u potragu smještaja u Istanbulu.

Pronalazak smještaja u Istanbulu

Za pronalazak smještaja u Istanbulu u search box na našoj platformi dovoljno je da kliknete u polje “Pretraga hotela” pa polje “Pretraga” i otvorit će Vam se stranica našeg partnera “Booking.com” gdje možete pronaći najveći izbor smještaja. U search box na stranici Bookinga potrebno je da unesete podatke o destinaciji (u ovom slučaju to je Istanbul), broj osoba te datum polaska i povratka. Nakon toga kliknete na polje ” Search”. Stranica će Vam prikazati raspoložive opcije smještaja, a na Vama je da odaberete ono što Vam odgovara. Za Booking.com , svakako, stoji napomena da imate različite filtere koje možete uključiti u pretragu kako biste je prilagodili svojim željama.

Transferi Aerodrom-Hotel-Aerodrom

Još malo i sve ste završili. Važan završni korak kako bi Vaše putovanje bilo u potpunosti organizovano predstavlja najam transfera od aerodroma do odabranog smještaja i obrnuto. I ovo je dio koji možete organizovati putem naše platforme. Da biste isto napravili potrebno je da idete na gumb: “Pronađi transfer”. U search box je potrebno da unesete destinaciju pa kliknete na gumb :”Find transfer”. Nakon odabira određenog vozila kliknite na gumb “Book now”. Naredno što ćete trebati jeste da unesete podatke koji Vam se traže te završite kupovinu. Svakako, nemojte zaboraviti i checkirati opciju: “Book return transfer” kako biste odmah obezbijedili i transfer od smještaja do aerodroma prilikom povratka kući. Nakon izvršenog plaćanja sve ste završili. Na aerodromu će Vas čekati vozač sa tablom na kojoj piše Vaše ime. I to bi bilo to!

Dragi posjetioci, kao što ste mogli vidjeti samostalna organizacija putovanja preko platforme MyTrip.ba je, zaista, jednostavna. U samo nekoliko koraka sve možete isplanirati i obezbijediti. Kada sve ovo obavite potrebno je samo da čekate datum putovanja i na vrijeme odete na aerodrom.

Ukoliko se pitate šta vidjeti u Istanbulu preporučujemo Vam da pogledate našu ovosedmičnu preporuku putovanja koja se odnosi, upravo, na Istanbul. https://gotravel.ba/2020/09/30/sedmicna-preporuka-istanbul-2/.

A ukoliko i pored svih navedenih koraka ipak želite organizaciju putovanja prepustiti agenciji, onda birajte najbolju 😎 Tu smo za sve Vaše zahtjeve.

Vaša email adresa neće biti objavljivana.